Navigation Menu+

Voor én Na op de Arnhemse Montessori

Begin jaren ’50 was de eerste steenlegging van de Arnhemse Montessori School een feit, een gebouw met vier lokalen. Later zijn daar nog meer lokalen bijgebouwd. De entree van het hoofdgebouw wordt gebruikt als ingang van de midden- en bovenbouw. De oorspronkelijk opdeling in aparte hokken is onoverzichtelijk met weinig sfeer door allerlei spullen waar geen vaste plek voor is.

 

De entree wordt intensief gebruikt. Dagelijks lopen hier bijna 300 kinderen doorheen op weg naar hun klas. De entree wordt ook gebruikt om kinderen uit de bovenbouw zelfstandig te laten werken. De oude situaties was rommelig; meubels die bij elkaar waren geraapt, montessori materiaal wat slordig her en der verspreid staat op planken en kleuren die niet op elkaar afgestemd zijn.

Het is een grote verbouwing geworden, want Esther Van den Elsaker van Studio e Interieur is overgegaan op een gedurfde aanpak. Verschillende onderdelen zijn aangepakt; muren, plafond, indeling, kapstokken en meubels. De indeling is omgegooid en onrust heeft ze weggenomen, door bijvoorbeeld opbergruimte te creëren, maar dan op een manier die niet in het oog springt als je de school binnenkomt. Vanwege de omvang van het project vond ik een Vóór én Na gallery wel op z’n plaats.

En zie hier het resultaat. De foto links geeft de situatie aan zoals het was. Rechts toont hoe het is geworden.

Vóór:

en

Na:

 

 

<< vorige Omtrek interieuroplossing volgende >>