Navigation Menu+

Interieurproject Arnhemse Montessori School

Opbouw entree AMS

Gaaf he?

 

Ik was er ook even stil van. Samen met Esther van Studio E Interieur wil ik je met trots de vernieuwde entree presenteren. Esther het ontwerp, ik de uitvoering.

Uit gangen en hokken is door de renovatie één ruime, transparante entree ontstaan. In een golvende lijn word je als bezoeker de ruimte in getrokken. Het effectieve werkoppervlak is door verbouwing van …. vergroot naar ….., waardoor ruimte is ontstaan voor een zitmeubel. Samen met de fraai vormgeven vitrinekast vormen ze een onweerstaanbare uitnodiging de school verder in te gaan.

De robuuste, steigerhouten lambrisering, het strak geverfde buighout maar ook de gedetailleerde, speelse afwerking geven de school een moderne uitstraling met een warm karakter. Het zitmeubel herbergt aan de achterzijde een functionele en een exact op maat toegesneden kastindeling. Deze werkruimte wordt omlijst met computerplekken die zijn afgesteld op kinderen.

Schetsen renovatie entree AMS

Met de materialen en leermiddelen die nu overzichtelijk en goed bereikbaar in de kast zijn uitgestald, alsmede het zitmeubel dat prikkelt en uitdaagt tot activiteit vormt de nieuwe entree een verwijzing naar de grondprincipes van Montessori: zelfontdekkend leren, uitdagend en een goed ingerichte werkomgeving. Alle verrichte werkzaamheden op een rij:

 

  • Vitrine uitgezaagd en vergroot voor betere toegankelijkheid, daarna omlijst met steigerhout en vv legplank en drie losse steigerhouten kubussen
  • entree grotendeels voorzien van steigerhouten lambrisering
  • nieuwe steigerhouten spelletjeskast
  • wand voor skateboards/ ballen/ springtouw
  • bevestiging gemaakt voor plaatsing van sjoelbakken
  • infobord met steigerhouten omlijsting gemaakt
  • kapstokken met tassenvak
  • computerhoek, blad op maat gemaakt en planken om beeldschermen op te plaatsen, incl zijschotten
  • S-garderobe met tassenvakken
  • zitmeubel 4 verdiepingen (geraamte gebouwd die bekleed is met buighout en MDF, daarna afgelakt)
  • topokast verwerkt in zitmeubel aan achterzijde
  • boekenkast van MDF verwerkt in zitmeubel aan achterzijde

 

<< vorige Omtrek interieuroplossing volgende >>